2008-02-10 6 瀏覽
今日同兩個朋友去左呢間o野食,我個朋友已經"恨"o左好耐,因為成日都見佢排隊排得咁犀利,就滿以為間餐廳好正咁la...但點知.....我地叫o左三款o野食1) 日出海港(芝士+蝦+香草醬pizza)2) 忌廉蟹卷3) 雜錦拼盤(黑椒雞翼+脆薯+脆蝦-->後尾變o左魷魚圈)我地首先叫左頭兩樣o野食,跟住再後加第三樣,第一二樣o黎o左之後等左好耐好耐都未黎個拼盤,咁我地問個侍應la.個侍應好似唔想理咁,就走左去部機到禁禁下,跟住就無同我地講過一句o野,跟住過o左陣都未黎,我地就再問另一個侍應,佢check完之後就同我地講,唔好意頭先漏o左單跟住再入單所以要等多一陣.原來頭先o個個侍應就咁幫我地加番上去但係就一句交代都無.跟住算數la.再過多陣o野食黎喇,我地食食下先發覺同佢menu入面個拼盤唔同,再問侍應點解,佢先走入去廚房問,跟住先同我地講話無哂脆蝦所以搵魷魚代替,呢d o野唔係應該人地點菜時已經要同人講o架咩?? 點解要局我地食呀??...但係同我地講o個個侍應都say哂sorry咁.咁我地都算喇.無同佢嘈.好喇.到埋單跟手叫埋佢俾牙籤la.同佢講完又無反應咁,咁咪再叫lor,
我地叫o左三款o野食
1) 日出海港(芝士+蝦+香草醬pizza)
2) 忌廉蟹卷
我地首先叫左頭兩樣o野食,跟住再後加第三樣,第一二樣o黎o左之後等左好耐好耐都未黎個拼盤,咁我地問個侍應la.個侍應好似唔想理咁,就走左去部機到禁禁下,跟住就無同我地講過一句o野,跟住過o左陣都未黎,我地就再問另一個侍應,佢check完之後就同我地講,唔好意頭先漏o左單跟住再入單所以要等多一陣.原來頭先o個個侍應就咁幫我地加番上去但係就一句交代都無.跟住算數la.再過多陣o野食黎喇,我地食食下先發覺同佢menu入面個拼盤唔同,再問侍應點解,佢先走入去廚房問,跟住先同我地講話無哂脆蝦所以搵魷魚代替,呢d o野唔係應該人地點菜時已經要同人講o架咩?? 點解要局我地食呀??...但係同我地講o個個侍應都say哂sorry咁.咁我地都算喇.無同佢嘈.好喇.到埋單跟手叫埋佢俾牙籤la.同佢講完又無反應咁,咁咪再叫lor,嘩...個侍應望住我地時好似見到殺父仇人咁係咁bear.咩態度呀???我叫你又唔應真係鬼知你聽唔聽到o者....個個侍應都係咁...叫聲"等等"好side氣架咩???基本禮貌都無,就算你地d o野點好食客人都唔會食得開心囉.
p.s. 但係d o野食真係好一般,so no next time ar~!!!