睇戲日~~期待已久既一套戲,今日終於有假去睇^^睇戲前,梗係要醫醫肚先"小隊決定係戲院附近搵間特色餐廳試試~經過雷拉面既門口,俾門口既menu吸引,拉面有4款,有一款中左小隊胃口"結果我地揀左呢間拉面店試一試~~店內,大概有20人位置,裝飾簡潔,色彩繽紛,其中有一部分裝修有條大麻繩,背景用鐵片做底~近似豚王既裝修,小隊以為係同一集團既分店~裝潢有專業拉面店既風範,但味道絕對有待改進!!!一共叫左2樣主食,吉列豬扒蛋包飯&一個黑色拉面(我唔記得左叫咩名)先講下個蛋包飯,我最欣賞件厚豬扒,外層炸漿唔會厚,肉質嫩~岩岩好"不過蛋包飯就稱唔上好食,飯好乾,加左d海鮮一齊炒~唔加好過加,仲完全冇味....失望 到我最鐘意既拉面環節,3個字"好 難 食!!"呢個拉面,得個色,0味道,上面有d蟹拆肉,其實真係唔知食緊咩...冇味既面,加埋有蟹殼既蟹肉。真心冇誇張,我食左2啖就放棄左~~咁唔好味,點解唔改良個配方先推出市場??補反張環境相,我覺得裝修得好精美,但色.香.味.同樣重要,店家好好做好味道方面,另外我欣賞呢度有勤快既員工~為呢頓晚飯挽回一d分數"價格唔貴,唯食物參差,有待改善。
睇戲日~~期待已久既一套戲,今日終於有假去睇^^

吉列豬扒蛋包飯
~~咁唔好味,點解唔改良個配方先推出市場??
墨汁拉面
價格唔貴,唯食物參差,有待改善。
2015-06-15