📍將軍澳 𝚃𝚜𝚎𝚞𝚗𝚐 𝙺𝚠𝚊𝚗 𝙾❝超市內既Croffle/Coffee專門店🥐☕️❞開係UNY超市入面😆仲有位坐! 望住店員係中間整croffle沖咖啡😎Croffle選擇好多有鹹有甜除左咖啡 Latte都有好多口味!🥳我覺得croffle可以揀一款有cream一款冇cream會更balance😆我都會想再黎試埋其他味😬🍵𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐑𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞🥐 $34 (4/5)🍪𝐎𝐫𝐞𝐨 𝐁𝐢𝐬𝐜𝐨𝐟𝐟 𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞🥐 $38 (4/5)呢度既牛角包係自家製! 我見到工作枱有個裝滿牛角包麵團既盒🥐🤣croffle外皮微脆(再脆d就更好啦!🔥)內裡酥軟牛油香十足😍面頭有厚厚既cream🤤抹茶幾surprise到我🍵唔係假綠茶味 紅豆又唔會過甜✌🏻至於oreo biscoff用上原味cream 淡淡奶味食落口幾輕身 加上朱古力醬同焦糖醬🍫一次過滿足兩個願望😚用木棒插住就咁拎起食🤏🏻不過我覺得用刀叉大啖大啖食會更暢快🍴💜 𝐏𝐮𝐫𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $38 (4/5)紫薯味香濃 口感厚身 飲到最底發現有好多紫薯粒粒😍真材實料!☕️ 𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨 𝐓𝐨
📍將軍澳 𝚃𝚜𝚎𝚞𝚗𝚐 𝙺𝚠𝚊𝚗 𝙾
❝超市內既Croffle/Coffee專門店🥐☕️❞

☕️ 𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨 𝐓𝐨𝐧𝐢𝐜 $48
飲左朋友一啖😂係fruity酸酸地 店員介紹話係佢地現場即炒咖啡豆 想營造到飲落有手工啤既感覺🍺😆

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Fifty Fifty
將軍澳欣景路8號新都城中心2期UG層UG036號舖UNY 生活創庫
  • Matcha  red  bean  croffle
  • Oreo  biscoff  croffle