2021-11-12
喺石門返工嘅老友記,又多一個lunch好選擇推介京瑞一期1樓有間車仔麵,非常平價親民,$25/餸,$30/2餸。有湯有撈,有辣有吾辣,任君選擇真係好少何見到車仔麵有得撈,係特別既同同事叫左以下既款式試左湯既蘿白米粉,餸係幾足料,蘿白都入味,但米粉係透明硬硬地既,唔係平時食開嘅白色米粉,我覺得口感麻麻。同埋湯底好淡,聽人講係唔落味精,可能就係呢個原因啦。但對重口味嘅我黎講,味道係真係差d,決為好淡不過呢支豆漿好抵飲,加$3咋,似係自家制,甜甜地,有豆漿既香味,正仲有撈既食,嘩撈真係好味好多味道都依然唔係話好濃味,但比起湯來講,撈嘅好味得多。豬大腸真係好好味,推介仲有得免費加菜甫,都係有辣有唔辣俾你揀蝴蝶腩就一般,似質比較鞋口,有啲韌難咬咖喱魷魚超好味呀,好入味嘅魷魚,而且一啲都唔難咬,超讚豬紅好滑,但係唔算好入味,記得第一次食有七粒,今次再叫得個五粒,可能價錢太平所以有少少減咗份量,但都仲算係抵食嘅喺foodpanda唔小心叫咗湯米線,湯嘅米線係煮得幾好味,但都係果句啲湯比較淡冇咩味,佢有自家制辣醬但係都係偏淡偏健康總結撈好食過湯好多,個人認為湯真係好淡冇咩味,不過撈嘅粉麵份量好似少啲,
同同事叫左以下既款式
仲有撈既食,嘩撈真係好味好多
味道都依然唔係話好濃味,但比起湯來講,撈嘅好味得多。
豬大腸真係好好味,推介
仲有得免費加菜甫,都係有辣有唔辣俾你揀
蝴蝶腩就一般,似質比較鞋口,有啲韌難咬
咖喱魷魚超好味呀,好入味嘅魷魚,而且一啲都唔難咬,超讚
總結
撈好食過湯好多,個人認為湯真係好淡冇咩味,不過撈嘅粉麵份量好似少啲,有時吾係好夠飽會
啲餸份量都算足料,仲有菜甫加,喱點真係好開心
價錢更加吾洗講,平到傻,2餸麵係$30咋,誇張抵食,出面真係搵吾返喱個甘親民既價錢
重點老闆娘佢地都好nice 好岩傾,整既速度又快手,5分鐘內都有得拎通常
係一個新食堂