2017-10-22
超強泰式生蝦食生日飯去咗中環,好耐未食個放題了,呢間日本放題我幾滿意,食物選擇好多樣化,飲品選擇又夠多,一去到,當然二話不說點左一盤刺身,基本上大路刺身嘅都有齊,全部都好新鮮,其中特別出色嘅係泰式生蝦,真係好好味,好鮮甜,配合泰式醬汁,頂呱呱,我重複叫了幾round!!除此之外,牡丹蝦刺身,超級大隻,又多膏,而且肉質仲好爽滑,食幾隻都值回票價!之後點左好多特色嘅壽司,好多都係喺出邊唔常見,其中曼魚做得不錯!除咗日式食物,仲有好多東南亞美食,本人好鍾意食水煮魚,喺呢度竟然比我搵到,太好了,辣嘅情度唔係超級重,好適合我,再加上好多芽菜,好味道。最後想講一講羊扒,燒嘅時間啱啱好,呢塊羊扒好有羊味,即係話好新鮮下,而且肥瘦均勻,水準之作!甜品方面都有好多選擇,由於太飽,只吃了一杯Haagen-Dazs雪糕,有呢個牌子嘅放題仲想要求什麼呢?正呀!