2021-09-22 48 瀏覽
多數去葵廣都係去掃街,但今日真係太熱想正正經經坐低咁食返餐,誤打誤撞嚟到呢間細細的舖頭食米線。💚 百味鮮茄魚淮山麵天氣咁熱真係飯都食唔落,最啱食啲酸酸甜甜嘅嘢,呢個米線一上枱已經聞到浸酸酸甜甜嘅味道,非常開胃。碗米線真係勁足料,魚柳多到鋪哂成個面(其實隻碗係好大),雖然應該係急凍魚柳,但係食落一啲雪味都冇,好滑而且冇骨,識落真係啖啖肉。蕃茄都一樣咁多,個湯飲落都好濃味,而且有少少嘅厚度,食得出真係用蕃茄熬製出嚟。淮山麵喺一般嘅麵店比較少見,原本以為會係偏淋,點知係好有咬口,完全係我鍾意嘅texture,而且都幾掛汁,同個番茄湯好夾。💚 麻辣牛魔王油麵辣度由微辣到特辣,今次只係揀咗微辣過吓口癮,個辣度真係超級微,一般食得辣嘅人可以由小辣開始揀起。呢碗同樣都係好足料,有牛腩、牛筋同牛肚,每樣都有4-5嚿,淨係食餸都飽🤣。牛腩偏瘦但係又唔會好硬,同牛筋一樣都炆得好入味,而牛肚都係炆得好淋好入味,仲有少少花生、酸菜、炸醬話調味,令到湯底嘅味道更豐富。💚上湯娃娃菜估唔到個菜會咁大碗,唔油膩,味道偏淡,啱晒浸落去碗面到一齊食。💚 樽仔奶茶茶底嘅味好出,同奶嘅比例唔錯,而且好滑,甜度都正常,喺米線店

💚 百味鮮茄魚淮山麵

💚 麻辣牛魔王油麵

💚上湯娃娃菜

💚 樽仔奶茶
茶底嘅味好出,同奶嘅比例唔錯,而且好滑,甜度都正常,喺米線店飲到咁嘅奶茶絕對係有驚喜。

味道: 🌕🌕🌕🌕🌘
服務: 🌕🌕🌕🌕🌑