2020-10-29
Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_黃店#pigfoodiexhk_馬拉菜========================📍超惹味咖哩麵 -- 古月🌛💛北角錦屏街雖然只係短短一條街,但入面已經有數間黃店,前幾日晚飯去試咗呢間主打馬拉菜嘅古月~💁🏻♀️------------------------------⭐️咖哩麵($60)湯頭濃厚惹味,面頭仲有唔少香料同香蒜~飲落首先係一陣椰香,及後慢慢滲出辣勁🌶不過小編食辣嘅程度仲係初級🤣所以都越食越覺得辣,要飲下水🤣麵底用上油麵,份量好多,而且軟硬度拿捏得好好,食落爽口彈牙,亦夠掛湯👍餸方面嘅肉絲,豆卜,蝦仁味道正常~惟墨魚粒頗韌身,咬唔開🤭但整體嚟講湯底頗出色,亦夠足料👍❤️中意食辣嘅朋友仔應該會幾中意~------------------------------賣相:7.3/10味道:8/10性價比:7/10回頭度:7/10------------------------------
#pigfoodiexhk_黃店
#pigfoodiexhk_馬拉菜
========================
📍超惹味咖哩麵 -- 古月🌛💛
⭐️咖哩麵($60)
賣相:7.3/10
味道:8/10