2024-03-02 48 瀏覽
相信好多人都鍾意食車仔麵,我都唔例外😍😍😍😍因為可以自己揀想食啲乜嘢,又可以食好多種餸,由湯底、麵底甚至餸係自己揀🍜經過尖沙咀重慶大廈附近行街竟然見到新開嘅車仔麵,即管試吓先。應該啱啱開裝修就比較簡單少少座位闊落,價錢方面喺尖沙咀呢個旺區十分之親民,老闆娘仲話因應大家嘅需求,推出咗車仔飯😹😹😹仲有好多種自家製食品招牌龍蝦淮山麵$79(另加秘製黃金雞湯$5)老闆娘極力推薦所以試一試🫢一上枱估唔到係油炸🤫見到有熱煙出,係即叫即炸,有半邊龍蝦同埋蟹鉗🦞龍蝦新鮮比較彈牙,炸完都唔算太油膩,配埋個淮山麵一流唔係度度都有。另外黃金雞湯一定要試,十分滿意,飲落去非常之清甜,係嗰啲落足材料去煲嘅雞湯🪿,最後發現原來有加少少南瓜溶落去,所以顏色非常之靚自選車仔麵$54(另加麻辣汁$3)油麵、特級瀨尿牛筋丸、瑞士雞翼、秘製菜肉餃估唔到呢度好自家製食品同埋特別嘅嘢食。特別推薦特級瀨尿牛筋丸,真係好有牛味同埋真係識得瀨尿😂😂食落完全爆汁,怪唔之得餐廳都要貼住小心彈到其他人🤫另外秘製菜肉餃都唔錯,食得出有肉嘅味道,而且餡料唔會太少啱啱好獨立淨餸$48 (另加秘製黃金雞湯$5)魚腐、冬菇、蘿蔔、汕尾小米粿蘿蔔冇渣

招牌龍蝦淮山麵$79(另加秘製黃金雞湯$5)

自選車仔麵$54(另加麻辣汁$3)
油麵、特級瀨尿牛筋丸、瑞士雞翼、秘製菜肉餃

獨立淨餸$48 (另加秘製黃金雞湯$5)
魚腐、冬菇、蘿蔔、汕尾小米粿
蘿蔔冇渣,而且非常甜配埋個黃金雞湯一流😚😚另外汕尾小米粿係唔係度度都有,喺好耐之前有幸試過記得佢係煙煙韌韌嘅,估唔到車仔麵都有呢樣野食,番薯粉做外皮,所以比較煙靭,餡料方面應該係豬肉餡

椒絲腐乳通菜$18
份量足夠,都算嫩口,食通菜一定要加埋腐乳,一流😎😎😎

生炸朝鮮三寶$39
墨魚丸、豬肉丸,魷魚丸
每款有三粒,啱啱好夠食😍熱辣辣同埋感覺材料新鮮,仲要係真材實料。比較特別係豬肉丸,原來係汕尾馬鮫豬肉丸,食落去有少少魚鮮味,比較煙靭彈,推薦俾大家未試過既人😍😍

一喜車仔麵
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S19-21號舖
招牌龍蝦淮山麵
獨立齋餸