2022-07-12
屋企人前排search到寶琳有間食烤魚嘅餐廳,估唔到喺將軍澳都可以食到平價又惹味既台式麻辣烤魚wor環境餐廳既裝修真係同佢台北車站個名一樣♥️坐入去食野好似置身於台北車站👍🏾另外,餐廳既空間都好夠大,好啱一家大細叫餸食飯食物麻辣烤魚(小辣)$258 (4/5)為食貓同屋企人都無諗到呢個烤魚咁大條,重要原條上‼️‼️真係幾個人食都可以👍🏾(好多魚肉呀)條魚重要烤完再係個爐入面煮,所以一d都唔腥,口感一流😋再加埋上面超級多既芫茜🤤入面重有豆卜,雲耳、海帶等等,真係好豐富為食貓叫咗小辣,唔食得辣既朋友都應該可以食到,佢個汁辣味十足,好惹味,但食落係唔辣既,送飯真係好正炒萵筍絲 $58 (4/5)呢個萵筍絲都炒得好惹味,麻麻辣辣咁,再加埋d花椒八角,完全唔覺得食緊菜香芋珍珠奶茶 $14 + 冷泡烏龍茶 $6食得台灣野,緊係要飲番杯珍珠奶茶啦🤣好難得呢杯珍奶上面有cream😍😍跟住價錢又唔貴超抵飲呀有時夜晚唔想喺屋企食,但又想食d特別少少嘅野share食,台北車站都係一個幾好嘅選擇
另外,餐廳既空間都好夠大,好啱一家大細叫餸食飯
食物
麻辣烤魚(小辣)$258 (4/5)
條魚重要烤完再係個爐入面煮,所以一d都唔腥,口感一流😋
炒萵筍絲 $58 (4/5)
香芋珍珠奶茶 $14 + 冷泡烏龍茶 $6