2022-08-06
想問下大家 有幾耐未去過打邊爐湯底$20 配料$8起?😱 最近旺角新開主打一人一鍋嘅火鍋堂 價錢就係咁貼地啦😍 唔好以為咁平無好野食 佢哋仲有和牛揀架🤫 只係要留意番小店座位唔係好多 想食一定一定要book位 同埋有限時架🤓3款鍋底分別係麻辣湯 美人鍋雞湯同埋蕃茄濃湯🍲 我哋揀左麻辣湯 美人鍋雞湯 CP值極高😍 麻辣湯好香好麻🌶 美人鍋雞湯有紅棗 杞子 龍眼肉等等材料 湯底非常濃郁 必點🤤肉類除左單點 有4款盛合CP值都好高 價錢由$78-148不等 就可以食到幾款牛肉👅 我哋就揀左$148嘅和牛盛合 一次過可以試到5款肉 分別有A4和牛 美國Choice翼板肉 西班牙黑毛五花 薄切牛舌同醉雞脾肉😍 呢個真係超抵食 無論係牛定豬 肉味都濃👍🏻 個人覺得放美人雞湯真係好正✌🏻另外我哋亦都單點咗兩款肉類 分別係極黑和牛牛小排同A4和牛沙巴當 2款都必點‼️ 極黑和牛牛小排脂肪少啲 肉味相對比較濃郁 好嫩👅 A4和牛沙巴當油脂分布平均 十2下就食得 估唔到幾十蚊就食到🥰單點嘅其他配料全部正常發揮 只要$8-18就食到 雖然份量唔會好多 不過可以試到多啲唔同種類真係唔錯🥹 另外仲有$8嘅冷泡白桃