2021-02-23
同朋友喺旺角行完街之後想搵啲嘢食,於是走咗去女人街望吓,見到呢間舖頭嘅下午茶價錢真係嚇一跳,竟然仲係我中學時候出去食飯既價錢,見啲野食好似都唔錯,就決定入去試下。入面人流都幾多,所以要等左陣先有位。不過佢裏面啲枱好密,坐嘅位置都比較窄,坐得唔係咁舒服。餐牌上面嘅選擇都幾多,而且下午茶套餐勁抵,最平只係30幾蚊,就可以叫到一個主食加湯、多士同飲品。🎈羅宋湯及多士佢嘅羅宋湯蔬菜都幾多,而且味道都濃,算係唔錯。但係佢嘅多士就整得好乾,咬落口好似食餅乾咁,都幾脆既😅🎈卡邦尼長通粉店員話冇晒長通粉嘅關係,幫我哋轉左做意粉。呢個意粉嘅份量幾多,但係味道比較淡,蛋味較突出,煙肉嘅份量唔多。🎈鐵板牛仔柳配蛋沙律焗薯佢嘅牛肉已經切開一粒粒,所以幾方便食,但係味道就真係好普通,反而個焗薯算係唔錯,有蛋黃醬同埋雞蛋碎,但係食到落底就會乾咗少少。整體來講,哩間餐廳算係幾抵食,但係一分錢一分貨,你預咗佢咁平嘅話,味道都唔會真係去到好好,不過都算係一個平價嘅下午茶選擇嚟嘅。
入面人流都幾多,所以要等左陣先有位。
不過佢裏面啲枱好密,坐嘅位置都比較窄,坐得唔係咁舒服。
🎈羅宋湯及多士
佢嘅羅宋湯蔬菜都幾多,而且味道都濃,算係唔錯。
但係佢嘅多士就整得好乾,咬落口好似食餅乾咁,都幾脆既😅
🎈卡邦尼長通粉
🎈鐵板牛仔柳配蛋沙律焗薯