2015-09-14
因為之前聽貧友講哩度tea set超抵食就相約另2個貧友黎吹吹水食食tea我地一早book左15:00可能因為星期日關係少左學生, 食店都冇乜人仲好, 可以慢慢食慢慢坐tim坐位係一般茶樓坐位, 坐得都好鬆動舒服黎哩度食tea, 可以揀$75 o既2人tea set或者食$35 o既tea buffet反正食得唔多, 而且考慮倒將貨就價問題我地都係叫tea set因為我地有3個人, 就叫左2個二人tea set每個tea set仲包2杯餐茶tim嘩~~~估唔到賣相都唔差喎距離最遠放在湯匙的係香芒鮮蝦杯, 芒果酸酸地, 幾開胃左手面的係芝士火腿三文治, 冇乜特別最近的係意式肝菌薄餅, 雖然叫薄餅, 但比較似餅乾, 較乾身薄餅上面o既係印度天多尼雞翼配薄荷乳酪汁, 冇乜薄荷味, 不過煎得唔錯右手面圓形的係黑魚籽蛋白釀酥盒, 酥盒係牛油皮, 唔係我杯茶再右手面長方形的係檸檬芝士餅, 好香檸檬味, 微酸, 唔錯芝士餅下面的係草莓迷你撻, 雖然都係牛油皮, 但有豬古力同士多啤梨, 好食d, 士多啤梨唔酸, ok雖然唔算極之好食, 不過以哩個價錢, 味道絕對合格再加上要搵一個可以坐得舒服又唔趕人走
就相約另2個貧友黎吹吹水食食tea
我地一早book左15:00
可能因為星期日關係
少左學生, 食店都冇乜人
仲好, 可以慢慢食慢慢坐tim
坐位係一般茶樓坐位, 坐得都好鬆動舒服
黎哩度食tea, 可以揀$75 o既2人tea set
或者食$35 o既tea buffet
反正食得唔多, 而且考慮倒將貨就價問題
我地都係叫tea set
因為我地有3個人, 就叫左2個二人tea set
每個tea set仲包2杯餐茶tim
嘩~~~估唔到賣相都唔差喎 距離最遠放在湯匙的係香芒鮮蝦杯, 芒果酸酸地, 幾開胃
左手面的係芝士火腿三文治, 冇乜特別
再右手面長方形的係檸檬芝士餅, 好香檸檬味, 微酸, 唔錯
雖然唔算極之好食, 不過以哩個價錢, 味道絕對合格
再加上要搵一個可以坐得舒服又唔趕人走o既
除左哩度, 應該別無他選
所以要同朋友傾計, 真係唔一定要食貴價high tea的