2018-07-25 434 瀏覽
與朋友聚聚,係開飯揾到呢間餐廳,見其他食評都大讚餐廳抵食又好味,就一於同朋友黎試試。午後輕食共有5款定食揀,價錢都只係$23 - $33,仲可以享用自助區無限添加白飯、味噌湯、椰菜同麥茶。我就揀左食天婦羅丼飯,而朋友就食三文魚壽司配烏冬。天婦羅丼飯:  炸物有六件,有蠔、矮瓜、青椒、蝦同番薯,菜類炸粉落得唔夠多,又可能炸好後放耐左,唔夠脆,只有蠔同蝦就炸得夠脆口。餐廳冇提供天婦羅汁醬,所以淨食炸物就 dry左少少,只食番炸物本身原味,確實唔夠味。白飯唔算熱,唔係珍珠米果種,但餐廳可以免費添飯實屬少有。天婦羅雖味道一般,賣相就唔錯,以包埋加一 $26黎講真係唔可以要求咁多了。三文魚壽司配烏冬:  湯烏冬有海帶、腐皮同魚卷,味道都OK,湯底唔算咸。三文魚壽司有三件,三文魚壽司當然係爭鮮o既質素,唔算好新鮮,以包埋加一 $26又確實唔可以要求咁多了。配菜有椰菜同海帶,都係自助區無限添。生椰菜絲冇提供任何汁醬,就咁食冇味,似食草咁。海帶就有調過味,帶少少咸味,用黎送飯都OK。味噌湯開頭飲都幾好味,後來就覺得似飲味精湯,勁口渴,落左好多師傅了。以咁超值o既價錢同環境黎計,餐廳算唔錯,可以好悠閒咁
三文魚壽司配烏冬
天婦羅丼飯

我就揀左食天婦羅丼飯,而朋友就食三文魚壽司配烏冬。

。餐廳冇提供天婦羅汁醬,所以淨食炸物就 dry左少少

海帶就有調過味,帶少少咸味,用黎送飯都OK。

味噌湯開頭飲都幾好味,後來就覺得似飲味精湯,勁口渴
,落左好多師傅了。

以咁超值o既價錢同環境黎計,餐廳算唔錯,可以好悠閒咁享受下午茶
2018-06-28