2024-09-07
今次黎到佐敦呢間餐廳打邊爐,佢地呢度有個超抵食二人打邊爐套餐,上網睇d環境仲要好靚,咁抵食又舒服梗係要過黎食番餐啦😆超值二人套餐($288)呢個二人午市晚市係一樣價錢,晚市就要收加一同醬料費,午市已包,佢個餐都包左喎少野食,我地叫完餐,店員會送上蘋果綠茶,依家咁熱,坐低有杯野飲真係爽🍵湯底我地揀左四川麻辣同菇菌清湯,鴛鴦湯底都唔使加錢,個人好鍾意呢個麻辣湯底,夠曬辣又唔會好油淋淋,清湯就可以食下菇同蕃茄又可以中和下麻辣湯底🌶️🫕特選牛肉2碟牛肉都有2碟,一人一碟一定夠食,佢就唔係肥牛黎既,質素似係牛板腱既水準,相對少肥肉,濃d牛味🐮台灣鴨血(4件)呢個同麻辣湯底勁夾,落去麻辣湯果邊淥完食,變成麻辣鴨血好滋味😋中山脆骨腩(4件)脆骨腩都幾多肉,肉質夠脆,放落湯唔好煮太耐🐟午餐肉粟米餃(4粒)隻餃個賣相幾靚,味道都唔錯,有午餐肉既味道,再有粟米粒既口感,有d新奇既感覺🥟蟹籽墨魚丸(4粒)呢個丸既蟹籽係混入埋粒墨魚丸,平時食開多數係蟹籽放面裝飾多,放到落湯會散開唔見左,而呢粒融入左既令到真係食到蟹籽既粒粒口感,令到墨魚丸更好食🍡芝士腸有成10條咁多,實夠食,而佢味道冇咩特別,正常水準👌🏻時令蔬
超值二人套餐($288)
特選牛肉2碟
台灣鴨血(4件)
中山脆骨腩(4件)
脆骨腩都幾多肉,肉質夠脆,放落湯唔好煮太耐🐟
午餐肉粟米餃(4粒)
蟹籽墨魚丸(4粒)
芝士腸
有成10條咁多,實夠食,而佢味道冇咩特別,正常水準👌🏻
時令蔬菜
我地當日食既係生菜,質素幾靚,夠綠冇爛就滿意,所以我好滿意🥬
日本烏冬
烏冬都有兩餅,質素唔錯,食落唔似用平貨,似我自己都會買番屋企既款式🤪
呢個2人餐真係好抵食,兩個人食絕對夠飽,餐廳環境好,食物質素好,性格比高,有魚有肉有菜,有主食,連埋鴛鴦湯,原價寫$689都唔過份,$288真係做爛市價,趁佢個優惠仲有,大家快D黎食😉