2022-03-21 65 瀏覽
超抵食午市串燒Omakase行過見到呢間串.嘅Lunch Omakase二人餐,有前菜、炸物、6款串燒、主食同飲品,居然只係要$148,非常抵食。餐廳裝潢以露營為主題,用咗好多露營用嘅設備做裝飾同餐具。龍蝦沙律先上嘅前菜係龍蝦沙律,份量足夠兩個人食,龍蝦肉爽口彈牙,可以用紫菜包住沙律食,食落就更加香口。串燒6款串燒,今日就食到汁燒牛肋肉串、羊肋肉串、冬陰功雞肉串、沙嗲咖哩雞肉串、脆骨雞肉丸子串同埋豬頸肉。兩款雞肉串都好入味,其中冬陰功味就夠哂特別,辣辣哋冬陰功味勁出。牛肋肉牛味香濃肉汁豐富。豬頸肉燒到好香逼哂d油出黎,所以唔會太油膩,肉質爽口。雞皮餃子炸咗嘅雞皮入面包住菜肉餡,真係好似隻餃子咁。雞皮炸到好香口同脆身,肉餡都好juicy。炸雞蛋麻辣撈一丁最後嘅主食係撈出前一丁,個麻辣汁就係成個麵嘅精粹,出前一丁吸收哂個汁,再撈埋隻蛋,十分惹味。飲品方面有汽水、茶等,亦都可以加錢啤一啤佢。我哋就要咗烏龍茶同梳打水。。。串點 (長沙灣)長沙灣興華街38號地下3號舖。。
超抵食午市串燒Omakase

龍蝦沙律

串燒

雞皮餃子

炸雞蛋麻辣撈一丁

串點 (長沙灣)
長沙灣興華街38號地下3號舖