2021-12-17
《Sushi Sooshi》依家開咗好多omakase 餐廳🤤 以前會覺得omakase 既價格會係1000蚊以上🙈 因為咁而卻步~ 但其實午市既omakase 價錢都係around 300-400~ 比較相宜既價錢已經食到好滿足既一餐!呢間就係其一!🤤 🍭Omakase sushi ($398)廚師發辦,壽司11貫,手卷x1~ 仲有沙律、茶碗蒸、味增湯~ 呢3款都好好食!特別係茶碗蒸!未食過咁嫩既蛋!11貫+1手卷有以下幾款:-鯛魚-深海池魚-北海道鰤魚-赤貝-甜蝦 -池魚-中拖羅-醬酒漬赤身-鯖魚-稻草燒鰹魚-北海道紫海膽-拖羅蓉手卷其實全部都好好食!最出色當然係中拖羅😍😍 啲油脂多到🤤 近乎入口即溶之中又有少少咬口,正爆!鰤魚第一次食,真係超正!好彈好鮮好滑🤤 甜蝦上面放咗少少燒香既蝦膏,勁提味又唔會太over! 覺得佢地啲壽司既配搭都好獨特又好好味!真係會想再食!🍭和牛照燒定食($228)朋友就食咗呢款~ 塊牛燒得好靚~ 而且睇得出熟成度剛好~ 所以肉質好嫩滑,正!最後仲有開心果雪糕😍😍 又係超有驚喜!好清晰咁見到一粒粒既開心果!果味好濃好正🤤🤤 師傅既服務態度都好好,會問你有
🍭Omakase sushi ($398)
11貫+1手卷有以下幾款:
-鯖魚
-稻草燒鰹魚
-北海道紫海膽
-拖羅蓉手卷
🍭和牛照燒定食($228)
最後仲有開心果雪糕😍😍 又係超有驚喜!好清晰咁見到一粒粒既開心果!果味好濃好正🤤🤤 師傅既服務態度都好好,會問你有冇咩唔食先☺️