2023-04-14
又係喺屯門搵食嘅時候,今次揀咗間近近哋位於彩華花園嘅「王子廚房」食午餐,提供印度菜、土耳其卡巴、墨西哥饀餅等,價錢由$5️⃣0️⃣起已包餐湯及冷熱飲品,非常抵食簡約木系配合中東風的裝修,感覺企理;更設有酒吧位置==========🔹是日餐湯粟米湯粟米份量不少,清清地幾健康==========🔹 土耳其羊肉卡巴 $62 (Lunch Menu)配料非常豐富,有羊肉、椰菜、紫洋蔥、番茄再加入醬汁配料新鮮,層次豐富;羊肉帶筋膜,份量多;卡巴微甜軟熟,配合酸酸哋醬汁夠開胃,食一份都好夠飽肚推介指數:7.5/10==========🔹咖喱牛肉 $55 (Lunch Menu)配烤餅/白餅/煎餅揀咗煎餅 (Chennai Roti)牛腩份量適中,配以薯仔咖喱為較濃稠的一種,咖喱味濃郁突出感覺足料;牛腩肥瘦適中,煮至軟腍帶點腩衣,牛味不錯;薯仔夠香夠粉同時有適當調味煎餅用手撕開時帶拉扯感,食落酥脆而不油膩,調味不多,感覺健康;配合咖喱汁一齊食非常滋味推介指數:8.5/10==========🔹印度香料奶茶 (凍)香料味道突出,奶及茶比例恰好,飲落夠滑🔹熱檸水==========免加一服務費整體用餐體驗滿意,
簡約木系配合中東風的裝修,感覺企理;更設有酒吧位置
🔹是日餐湯
粟米湯粟米份量不少,清清地幾健康
==========
🔹 土耳其羊肉卡巴 $62 (Lunch Menu)
配料非常豐富,有羊肉、椰菜、紫洋蔥、番茄再加入醬汁
推介指數:7.5/10
==========
🔹咖喱牛肉 $55 (Lunch Menu)
配烤餅/白餅/煎餅
揀咗煎餅 (Chennai Roti)
牛腩份量適中,配以薯仔
推介指數:8.5/10
==========
🔹印度香料奶茶 (凍)
香料味道突出,奶及茶比例恰好,飲落夠滑
🔹熱檸水
免加一服務費
整體用餐體驗滿意,感覺夠地道,味道調較得恰到好處;加上定價非常親民,店員有禮親切,值得回訪