2024-10-22 136 瀏覽
Lunch time去咗Misugu Bento試吓佢哋嘅招牌便當,佢哋有得揀多菜同少飯,真係好貼心。呢個便當係一個健康又飽肚嘅選擇,味道同質感都令人相當滿意。豚肉外層有點炸粉,用咗燒汁醬調味,帶有濃郁嘅日式甜鹹味道,燒汁滲入每一件豬肉。每一啖都可以感受到黑豚肉嘅嚼勁,配合燒汁嘅香氣,真係令人食完一口又想再食。便當內仲有多款蔬菜,包括燙青菜、紅蘿蔔同雞髀菇,令整個便當更加平衡同健康,好少見到一件餐廳係俾咁多菜嘅!蛋黃流心同豚肉一齊食感覺非常香濃,提升咗整個便當嘅質感。紅米飯亦係一個健康嘅選擇,飯粒煮得軟硬適中,帶有少少紅米嘅香氣,配合燒汁豚肉食好夾。Misugu Bento嘅便當係一個健康又美味嘅選擇,係想要健康又飽肚嘅朋友嘅好選擇,佢哋餐廳仲有得食沙律添!
日式燒汁黑豚肉 +多菜

2024-10-14