2022-12-12
前幾日,同媽咪去旺角行街,之後佢都有d攰,所以便想搵一間café講下,又可以食下晚餐,所以就去左登打士廣場個邊,個到比較多餐廳揀,所以我地就去左10樓的GO DUTCH Café了,餐廳氣氛唔錯又舒服,岩晒我同媽咪可以好好咁坐下。 餐廳有好多野食比人揀,我地最後決定食2人餐,一個前菜、兩個主食、兩個甜品,再加上有兩杯飲品,不過就係呢個套餐,可以揀的野都已經好多了,我地最好揀左一個煙三文魚沙律,黑松露軟殼蟹意粉,燒雞配薯菜,飲品就揀了一杯柑桔檸檬綠荼同熱情果紅荼,甜品就揀左是日蛋糕同埋朱古力牛角酥窩夫。 我地休息一陣,先傾下計,之後便飲品到了,柑桔檸檬綠荼就有少少酸酸地,會令人幾開胃,加上有清熱潤喉的作用,而至於熱情果紅荼,就甜甜地,有d似台式的水果茶,天氣凍,飲返杯熱飲,暖笠笠真係人生一大享受。 煙三文魚沙律份量都不少,套餐前菜來說都叫幾大份,三文魚砌成的玫瑰花都真係好靚,令人食欲大增,加上食d菜蔬,感覺都會好好多,當然佢仲有好多選擇,大家都可以揀的。 黑松露軟殼蟹意粉個擺盤都好靚,而且佢配以黑松露醬自己撈勻佢,可以更加啖啖有黑松露味,加上除左軟殼蟹之外,仲有d雜菌,令到件事無咁單調,
黑松露軟殼蟹意粉個擺盤都好靚,而且佢配以黑松露醬自己撈勻佢,可以更加啖啖有黑松露味,加上除左軟殼蟹之外,仲有d雜菌,令到件事無咁單調,兩個人份都食到唔少。
燒雞需要40分鐘以上去製作,証明幾咁新鮮熱辣,但係你唔會覺得等得好耐,因為食食下就已經過左3-40分鐘,再坐多緊,傾下計或者玩下手機,都好快就已經有了,上枱時都o晒咀,因為真係好大份,成隻大雞,加上薯蓉都唔少,仲有埋沙律添,個餐真係超抵食wor,而且雞皮烤得脆脆,但入面d肉又好嫩滑,味道適中,因為我本身就好驚個d好鹹的食物,但佢地唔係,睇得出好用心機去做每一道菜式,呢間café真係唔錯。
其實食左咁多野都已經好飽ga la,但呢個餐最抵係仲有甜品,蛋糕今日係oreo cheese cake,唔會話太過甜,所以都唔錯,加上凍凍地又唔會話太凍,軟硬度適中。榛子朱古力牛角酥窩夫都好正,首先,牛角酥窩夫本身已經係人氣食品,加上熱熱地,好鬆脆,配埋朱古力,好有幸福的感覺。