2021-02-05 38 瀏覽
今日喺大埔中心買完野,未食lunch所以諗住食個tea,好耐冇去台灣,又好掛住啲台灣地道美食,諗住喺依度回味下。佢下午茶餐都有幾多款嘢食,但係我未食lunch,想揀個麵食,所以我就叫咗個麵再加佢其中一款小食。身為米線fans嘅我,叫咗個肉燥米線,佢份量都幾大,而且肉燥都好多,加埋隻滷蛋真係Perfect。佢個湯底一啲都唔鹹,不過因為佢有肉燥嘅鹹味所以同個湯底好夾,做得好出色。嘢飲方面我叫咗個阿華田珍珠,第一次飲呢個配搭都幾得意,兩樣都係我鍾意飲同食嘅嘢。小食方面我叫咗個甜品,就係呢個炸芋圓波,呢個真係要讚下,佢出面炸得好金黃色好靚又好脆,入邊真係有食到芋頭同埋有類似麻薯煙韌嘅感覺,作為飯後甜品真係一流。食咁多嘢都唔洗80蚊,真係好超值!