⭐️馬來屋(新蒲崗)⭐️今日嚟到新蒲崗嘅平民商場,萬迪廣場有一間新餐廳,有我最鍾意食嘅東南亞美食,而且價錢相當實惠,晚市有午市套餐,大約50至$60 ,加泰式飲品都係加$8。⭐️泰式鮮蝦炒金邊粉套餐($55)⭐️金邊粉份量真係超級大份,甜甜,用既蝦隻冰凍普通蝦仁。味道中規中矩。但係$60左右的確係抵嘅。⭐️黃咖喱牛腩飯套餐($55)⭐️椰汁味好香,而且亦都有洋蔥嘅香味,牛腩好琳好入味。的確係有啲驚喜。而且份量都好大份,都算係足料。⭐️椰子雞湯($78)⭐️呢個椰子雞湯非常鮮甜, 椰汁味超香,而且有得淡淡的香茅味,格外惹味,而且雞粒亦都非常鮮嫩, 再配埋車厘茄,感覺好健康。令人食過返尋味。😋⭐️生菜包($76)⭐️生菜包算係比較辣嘅一碟,但係食得辣嘅你千祈唔好錯過,每次嚟到泰式餐廳一定必叫嘅菜式。⭐️雞皮蝦( $48 )⭐️反而串燒系列我唔係特別鍾意,雖然餐廳特別推介師傅特製嘅雞皮蝦,蝦係幾爽口彈牙嘅,但係份量偏小,而且唔係特別好食。真係除咗呢碟之外其他都幾值得食。
⭐️馬來屋(新蒲崗)⭐️

⭐️泰式鮮蝦炒金邊粉套餐($55)⭐️