2022-08-12 210 瀏覽
今日去到旺角,兩點幾先至搵嘢食,咁就行到旺角天橋下面有一間紅橋餐廳,見入面應該都幾舒服咁就同朋友一齊入去食遲來的晏啦,坐落原來都係用手機落單嘅,咁就好快噤點咗兩個午餐同埋一些小食加飲品,朋友就點咗個忌廉濃湯稻庭烏冬配蒜香蜜糖豬扒加牛角包,再加20蚊嘅煙三文魚蜜桃沙律,西湯;我就點咗墨魚汁海蝦燴意大利飯,西湯,加18蚊點咗芝麻蝦多士,再加22蚊點咗蜜椒單骨雞翼,重有兩杯熱檸蜜送!啲餐嚟曬嘅時候,真係兩張枱都擺到滿曬。首先個西湯係忌廉蘑菇湯,飲落都好creamy,唔錯!至於個墨魚汁海蝦燴意大利飯,啲海蝦超爽口,每粒飯都索滿墨魚汁,如果啲墨魚汁濃味一啲,就真係完美啦!芝麻蝦多士跟煉奶,食落爽脆,蝦膠淋滑,值得推介;而那個蜜椒單骨雞翼,都外脆內軟,仲有肉汁,做得很好!至於煙三文魚蜜桃沙律都算新鮮,如果多幾片煙三文魚就更好!忌廉濃湯烏冬嘅烏冬爽滑彈牙,十分之合我口味,值得一讚!蒜香蜜糖豬扒,睇落乾咗啲,但食落都算淋滑,仲有少少脆面!個牛角包就中規中矩!全部埋單,二百蚊有找,真係超抵食!餐廳坐落舒服,冷氣好夠,服務亦相當之好,值得一試再試。

見入面應該都幾舒服咁

就同朋友一齊入去食遲來的晏啦,

忌廉濃湯稻庭烏冬蒜香蜜糖豬扒牛角包

,再加22蚊點咗蜜椒單骨雞翼,
蜜椒單骨雞翼

重有兩杯熱檸蜜送
熱檸蜜

!啲餐嚟曬嘅時候,真係兩張枱都擺到滿曬。
食物放滿兩張枱面

蒜香蜜糖豬扒