2019-07-08 1586 瀏覽
今日去炮台山做完野同同事食飯,行行下見到原來呢度都有間龍門冰室!之前試過紅磡分店覺得又抵又好食,於是推介同事一齊入去食!6點零鐘去到唔算好多人,可以坐卡位~店入面又係好多IRONMAN公仔勁靚~輕型流心多士餐-鮮茄汁,火腿配厚多士餐同事A比較細食,叫左個輕型流心多士餐,流心原來係將茄汁包係奄列入面,一切開D茄汁真係把把聲流出黎,都幾特別! 配埋火腿兩塊切半既牛油厚多士再加杯野飲,細食既朋友仔黎講份量岩岩好!鴛鴦汁焗雙扒飯呢個係上次食過好難忘既焗飯~但今次想試新野於是推介左同事食~佢都話呢個飯物超所值,有兩種汁又有兩塊唔同既扒,岩哂想食唔同口味既人!佢叫左咖哩黑椒汁加豬扒雞扒,醬汁夠多D扒又啖啖肉,一路食一路講話我冇介紹錯!秘製咖哩厚切吉烈豬扒飯我自己今次試呢個咖哩厚切吉烈豬扒飯,賣相我覺得係3款食物入面最吸引!吉烈豬扒又厚又大塊,個咖哩汁又夠開,咬落豬扒度FEEL到個皮係超脆,豬扒又厚又JUICY!推介!3個食左百幾蚊~抵到叫
輕型流心多士餐-鮮茄汁,火腿配厚多士餐

鴛鴦汁焗雙扒飯

秘製咖哩厚切吉烈豬扒飯