2025-01-23 86 瀏覽
之前食過呢一間台式餐廳嘅沙田分店,感覺超平超抵食,今日嗰間喺土瓜灣做嘢,原來呢度都有分店,咁就梗係入嚟試吓啦。呢度嘅裝修比沙田更加好,因為佢嘅卡位更加多,坐得好舒服。佢嘅Menu兩間好似差唔多,平時價錢已經好平,佢嘅下午茶更加係非常之抵。因為一陣間都要食晚飯,所以我就淨係叫咗小食。我認為呢個麻辣鴨血真係好抵讚,$28嘅價錢已經有一大碗鴨血,而且佢嘅辣味好開胃,越食越想食。另外呢個臭豆腐都好正宗,佢係黑色嘅臭豆腐,食落同平時街邊食嘅有啲唔同,口感比平時嘅更加好,又係好開胃嘅一道菜。朋友就叫咗呢個大腸麵線,佢話味道好夠,而且大腸份量好多,唔使落醋都已經好好食。呢杯仙草奶茶,只需要加配價$12 ,但係飲落已經被出邊專飲奶茶嘅奶茶舖更加好飲。雖然我冇叫到少甜,但係佢都唔會太甜,而且奶味濃郁,感覺係新鮮鮮牛奶沖嘅。呢間台式餐廳真係又平又抵食,下次見到邊度仲有分店都一定會入嚟食呀。

• 臭豆腐
  • 麻辣鴨血