2023-03-28
大家一定知蕃薯我最鐘意食燒肉肉🥩🤤 發現尖沙咀有間高質日式餐廳~ 有得石燒和牛🤤 佢就係《牛匠石燒》店內裝修係簡約和風,座位都算舒適,唔會好逼夾。 Menu除咗有多款石燒肉類,亦有多款由廚師主理嘅鐵板燒、飯麵類、一品料理、小食等等,無酒精飲品選擇都非常多,亦有清酒🍶同生啤供應。與其話佢哋係燒肉店,應該話更類似係日式居酒屋。🍻============ヽ(○´∀`)ノ♪鹿兒島A4和牛肩肉 $218⭐️推薦🫶🏻見A4和牛做緊特價,叫咗一客牛肩肉🤤🤤 雪花油脂非常豐富,牛肩呢個位置嘅口感並唔係入口即溶化嗰一種,而係有少少咬口,但又非常軟嫩,牛味濃,非常之好味🤤每碟燒肉都有一隻冬菇伴碟,店員教燒緊肉嘅時候放埋上去燒,等佢吸收和牛嘅油份,更好食😋呢度用嚟沾點燒肉嘅醬汁,有生薑芝麻汁同埋果味燒汁,兩種都為燒肉片帶來唔同嘅味蕾衝擊😋😋😋 厚切特上牛舌Combo $158⭐️推薦🫶🏻 鍾意食牛舌嘅朋友不容錯過!係超厚切牛舌拼牛舌薄片,兩款都好正~份量亦都好多~ 牛舌唔羶口感爽口,厚切更加係好juicy彈牙😆 店員見我哋一嘢就放咗厚切牛舌去爐中間,就溫馨提示我哋要放爐邊慢慢燒曬4面等佢慢慢熟先好味👍🏻Orde
============ヽ(○´∀`)ノ♪
鹿兒島A4和牛肩肉 $218
厚切特上牛舌Combo $158
Order 石燒單點類可以加錢追加以下項目👇🏻
溫泉蛋、味素飯、湯(石燒類+$38)
味素飯好好味,伴溫泉蛋食一流👍🏻🤤
醬油湯鳥冬(石燒類+$38)
唔想食飯可以加湯烏冬,佢個烏冬都好滑😋
生菜蒜片(石燒類+$38)
燒肉肉又點可以唔用生菜蒜片夾嚟食?🤤
============ヽ(○´∀`)ノ♪
明太子脆豆腐 $58
類似千層豆腐嘅質感,炸得香脆,明太子鹹香同炸豆腐好夾。
唐揚墨魚咀 $58
⭐️推薦🫶🏻 炸得香脆,墨魚咀好大粒,新鮮彈牙,加少少檸檬汁,沾點埋佢個芥末沙律醬更好味。 如果飲酒叫呢碟墨魚咀嚟餸酒就啱晒👍🏻
牛匠彩虹水果茶 $68
⭐️推薦🫶🏻 好大杯,綠茶味香,味道清新,超多水果片&水果碎🍓🫐🍊🍑😂 仲有3片冰凍菠蘿🍍吉住竹籤方便食~ 食燒肉飲呢杯嘢解油膩啱曬🫶🏻
桂花果釀四季春 $38
好香四季春茶味,有少少桂花味,上層奶蓋。清清哋幾好飲。