2020-06-22
父親節要慶祝一下🎉黎食九重鮮就岩晒鍾意食海鮮又大食嘅老豆😋不過正日實多人又貴,所以揀平日夜晚去食,又平啲仲可以坐得耐啲👍🏻但係估唔到原來平日都好爆場!好彩我地一早卜左枱🤫我地揀左B餐弘益塔,包左每人一份3款海鮮(龍蝦、鮑魚、帶子),海蝦同蜆、同其他串燒烤肉都係任食!蒸完仲有粥底(揀左豬手)野飲任飲!小食任食!正呀🤩餐廳有沙漏⏳俾我地計時,唔怕蒸到啲海鮮老晒~首先我地食帶子先!啲帶子都幾大粒厚肉喎!就咁點少少鼓油食就得~龍蝦有膏架~同埋有成隻男人手掌咁大隻!食落啖啖肉!肉質都幾彈牙,幾新鮮!鮑魚都係新鮮嘅,一啲腥味都冇!我地蒸到岩岩好!肉質係厚身,口感都Q彈嘅!好好食!然後我地就出去拎左大量嘅蜆(有沙白、白蜆、沙蜆),食落都冇乜沙,幾厚肉嘅~海蝦好大隻肥嘟嘟!😋唔係死蝦來,啲肉都好甜好爽口!我地不斷encore🤫好正!燒肉熟食都幾多選擇!總有野岩你口味!我地都叫左啲試下,唔洗淨係食海鮮咁單一啲炸物都幾好食喎!天婦羅係即叫即炸!啲炸粉唔會好厚,脆卜卜,推薦!👍🏻烤韓式牛肉都幾腍,唔錯唔錯!見好多枱都叫左銀紙燒,我地又叫左一個清湯底,係好香嘅蒜蓉粉絲海鮮湯!幾好味啵👍🏻食到超飽 差啲唔記得左
但係估唔到原來平日都好爆場!好彩我地一早卜左枱🤫
野飲任飲!小食任食!正呀🤩
餐廳有沙漏⏳俾我地計時,唔怕蒸到啲海鮮老晒~
龍蝦有膏架~同埋有成隻男人手掌咁大隻!
食落啖啖肉!肉質都幾彈牙,幾新鮮!
鮑魚都係新鮮嘅,一啲腥味都冇!
我地蒸到岩岩好!肉質係厚身,口感都Q彈嘅!好好食!
燒肉熟食都幾多選擇!總有野岩你口味!
我地都叫左啲試下,唔洗淨係食海鮮咁單一
啲炸物都幾好食喎!
天婦羅係即叫即炸!啲炸粉唔會好厚,脆卜卜,推薦!👍🏻
烤韓式牛肉都幾腍,唔錯唔錯!
食到超飽 差啲唔記得左仲有粥底!
煲到好綿😋有海鮮精華嘅味,正!
食唔晒可以加$20拎走啲粥
最後每人有個甜品布甸椰皇子作結!都幾香椰子味,又唔會太甜,唔錯!