2022-08-14
🥟超抵食隱世餃子館🥟-收工黎到喱間隱藏左小巷既餃子館,落單煮野食都由老闆娘一個人負責,眼見冇乜位可以坐以為一定要外賣,點知老闆娘叫左我地坐去隔離兩個舖位😂。坐就唔算舒服,不過食物質素出奇地好,所以都推薦大家一試,介意既就外賣拎走更好。前菜點左份麻辣口水雞($32),阿姨話得雞翼,都照殺啦,個口水雞醬料調得好食,麻辣感好重,好麻但食唔停口,唔係得辣油個種,有層次感好食過唔少川菜館🤣。仲點左份好少見到既東北大拉皮($32),麻醬味好出,粉皮好彈牙,配埋少少蒜味非常開胃😚。食北方野唔少得一定係餃子!點左煎韮菜拼白菜餃($35),煎餃同水餃一樣價,隻隻都皮薄大隻食得出係手工野。另外試埋羊肉餡餅($22),羊肉味重好夠味,而且即點即煎既好juicy。最後要多份超北方style既番茄疙瘩湯($34),清清地又暖胃,滿足!姨姨仲送左兩杯自家製豆漿,兩個人埋單先$155,喱個價真係不得了🥹。
前菜點左份麻辣口水雞($32),阿姨話得雞翼,都照殺啦,個口水雞醬料調得好食,麻辣感好重,好麻但食唔停口,唔係得辣油個種,有層次感好食過唔少川菜館🤣。 仲點左份好少見到既東北大拉皮($32),麻醬味好出,粉皮好彈牙,配埋少少蒜味非常開胃😚。
食北方野唔少得一定係餃子!點左煎韮菜拼白菜餃($35),煎餃同水餃一樣價,隻隻都皮薄大隻食得出係手工野。 另外試埋羊肉餡餅($22),羊肉味重好夠味,而且即點即煎既好juicy。