2021-01-29
早排去左銅鑼灣食嘢,見到禮信大廈開左間韓式餐廳,裝修都幾別緻就入左去食野。Order左個牛肉拌飯+泡菜 四五十蚊種包一包紙包飲品個飯一上枱就見到超大兜,種要有隻好QQ兔仔形狀嘅荷包蛋,見到就好開胃(每次荷包蛋形狀都唔同架)聽個名以為牛肉拌飯實覺得好多醬啲牛肉會好肥膩先會夠入味好食,但係呢個拌飯掉番轉。成個飯好五顏六色,因為配菜份量好多超健康,啲牛肉係老闆娘用鐵板燒炒,而且一啲都唔肥唔油但又好入味,食落啖啖肉好好咬!另外個配飯甜辣醬都係老闆娘自家製,甜度唔會好高可以中和到個辣味但係又唔會遮曬辣味,加埋荷包蛋一齊撈飯,一流~額外加左$5泡菜,估佢唔到泡菜份量勁多,撈埋落個飯到,成個味道酸酸甜甜超入口!唔好睇以為正係啲配菜多,其實下面啲飯量種多,我自認自己好大食,但係食曬成個都飽到一流,足足飽足6個鐘頭行埋山都未會餓,真心超抵食!老闆娘話種可以嗌多飯,如果嗌多飯真係可以參加大胃王比賽😂 男仔食一定夠飽,女仔就記得要少飯,唔好浪費食物~店鋪細細得幾張吧台,枱面有好多好可愛嘅公仔,有好多貓貓豬豬擺設,邊食邊望住好舒壓。其實佢唔止韓式食物,下午茶時間種有法包貝果,件件好份量好大。見到其他人食炸雞睇
Order左個牛肉拌飯+泡菜 四五十蚊種包一包紙包飲品
見到其他人食炸雞睇落好正,啲芝士種有拉絲效果近期見出左新嘢「辣炒年糕」,等我下次去試下先,種畫左幅好靚嘅打卡牆,下次一定要影相打卡