2022-09-30 23 瀏覽
今日去咗大角咀探完朋友有少少夜,就決定係佢樓下買斬料外賣比屋企人!朋友知道我屋企兩位老人家都鐘意食海南雞就介紹咗果子比我。舖頭光猛乾淨,唔少街坊都嚟買外賣。果子無骨海南雞飯($40)以餐廳名稱命名嘅海南雞飯,口感滑嫩,雞皮爽口,仲要係無骨,油飯粒粒分明又香,兩老食得好開心。呢個價錢,份量唔少仲送一碗雞湯,超抵!香煎豬頸肉撈麵($40)有成十幾塊豬頸肉,煎到外皮香脆,配料仲有豆卜同青瓜絲,非常豐富!不過撈油麵口味較淡,如果可以加埋辣就好啦!沙嗲牛肉串燒 、雞肉串燒 ($40/4串)叫完再個主食,我又口痕想再叫串燒食,串燒唔算大條,已預先醃製好入味,咬落淡淡咖哩味,沙嗲醬有粒花生碎好咬口,味道香濃。其實見到其他客人叫炸物都幾吸引,有機會要食下!