2019-08-27
一個月一度嘅朋友聚會,當然要搵啲特別嘢食一下。今次朋友就推介咗喺鬧市入面嘅龍蝦店🦞🦞其實總括嚟講菜式唔算太多選擇,但最吸引到我哋嘅就係佢嘅龍蝦匯。龍蝦匯入面有龍蝦包、烤蒜蓉牛油龍蝦、薯條,同埋沙律。當然仲有唔同嘅醬汁點。但係大食嘅我哋對於單單一個龍蝦匯又點會夠食。之後我哋再嗌咗個龍蝦芝士Mac N Cheese(Risotto),仲有Nachos。個Risotto其實都幾好食,但龍蝦鉗其實都幾難開。講返龍蝦匯,佢嘅烤蒜蓉牛油龍蝦同龍蝦包真係好好味,尤其是龍蝦包,juicy得嚟又唔會話好重味精,包又好鬆軟,完全索哂啲龍蝦汁。結果我哋仲嗌多咗兩個龍蝦包添(當日買一送一)!總結嚟講,可能係見識少,香港的確無咩地方可以有咁多款龍蝦菜式選擇,而且價錢亦唔係貴,如果唔大食每人$200絕對落到樓。咁嘅質素的確少見。唯一挑剔係有個別菜式龍蝦份量其實唔多,如果係大食積記得叫龍蝦包,一嚟方面唔駛剝殼,二嚟大件夾抵食🦞🍞P.S. 平日夜晚有可能要訂位,因為舗位唔算大,有機會要排隊味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️性價比 ⭐️⭐️⭐️
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️