2018-12-18 87 瀏覽
諗住同閨密行銅鑼灣皇室堡揀聖誕禮物之際, 就被餐廳外既座地餐牌所吸引---大大的原隻龍蝦喇沙 。原來做緊promotion, 一大碗波士頓龍蝦喇沙都只係$84, 太低啦! 吾食對吾住自己!咁就先講隻龍蝦, 龍蝦雖然吾細, 但肉其實吾多, 但驚喜係好多蝦膏!龍蝦已經預先開邊,方便拆殼!上菜時會一併送上鉗子、手套,非常細心!喇沙魅力在於濃厚的蝦香湯頭,配上惹味芳郁的香料,當中滲出陣陣椰醬香甜。配上油鬆餅,好惹味!而面底包含粗幼兩種,較喜歡粗面,因較有口感!這款配料不多,只有豆卜和雞蛋。一共有6件,幾鐘意一口份量的米紙卷,可以一啖放入口,慢慢咀嚼,既清新又香脆得唔油膩, 口感好好, 做得好精緻!例牌食泰國菜都會叫既 馬拉盞炒通菜,菜很新鮮,但偏咸!珍多冰也是泰菜必飲,因椰汁剛好中和肥膩和辣的感覺!Cool! 青檸梳打, 甜甜地吾錯!

香脆得唔油膩, 口感好好, 做得好精緻!

例牌食泰國菜都會叫既 馬拉盞炒通菜,菜很新鮮,但偏咸!

青檸梳打, 甜甜地
吾錯!