2021-11-13
𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗜𝗽𝗽𝗲𝗶-𝗔𝗻𝗻⛳️✂️OepnRice訂座有最高7折✂️✂️下午茶$73起✂️🚨尖沙咀竟然有超級抵食拉麵下午茶餐🚨🌸啖啖肥肉豬腩肉🌸 ════════════════════💨在尖沙咀的商場入面難得找到一間下午茶高質又抵食的日本餐廳,實在令我好驚訝꧁••••••••••••••••••••••••••••••꧂🔸下午茶細拉麵&細飯套餐—$73起1️⃣細北海道蟹湯拉麵(̆̈$̆̈83)̆̈🌟拉麵麵質彈牙👍🏻☻︎主打日式拉麵的拉麵店當然要拉麵好食且合水準。這間也不例外,麵質尚算彈牙🌟啖啖蟹肉🤤☻︎🍂湯底偏淡☹︎對蟹湯期望太高🤭以為是蟹味濃湯,但似乎是過多水..溝淡了湯2️⃣迷你豬腩飯 🌟層次分明豬腩肉😋☻︎從側面看,每塊豬腩肉的層次分明,相當吸引,口感爆分。碗內有醃製過的梅菜,有點中式的梅菜扣肉的風味🤭😹🌟份量抵食👍🏻☻︎一碗白飯加上四塊豬腩肉和半隻溏心蛋,兩碗平均價錢50,相當抵食🍂飯粒口感偏黏和濕☹︎日本飯通常帶口感且飯粒分明,但今次這間的飯有點失準,飯粒黏和缺乏口感3️⃣ғʀᴇᴇ:凍或熱的咖啡、檸檬茶、奶茶下午茶餐均免費🆓💭以一人份量,$83來說可以有兩個主食加凍飲不用加$3,實在是十分難得,相約朋
𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗜𝗽𝗽𝗲𝗶-𝗔𝗻𝗻⛳️
🌟層次分明豬腩肉😋
🌟份量抵食👍🏻
🍂飯粒口感偏黏和濕
3️⃣ғʀᴇᴇ:凍或熱的咖啡、檸檬茶、奶茶下午茶餐均免費🆓
💭以一人份量,$83來說可以有兩個主食加凍飲不用加$3,實在是十分難得,相約朋友見面食下午茶,推介大家選擇😽
—————————————————————
⭕️加一服務費
⭕️訂枱服務
💞回頭指數:3.5/5
💸人均消費:~HKD100
🈶 ∎ 麵屋一平安(尖沙咀)
📍 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓203號舖
🚉尖沙咀站B1出口