2019-10-13 196 瀏覽
作為雞煲迷的我常常會試不同的雞煲。上網見回到味來評價很高,我當然要來試試看!它有2款$188 / $248,主要相差在有沒有海鮮。我和老公都愛食海鮮,所以揀左貴果個!呢間竟然有任飲台式飲品,而且選擇都唔少!有我最愛的奶蓋 & 我老公最愛的珍奶🥰🥰除左台式飲品,佢出面仲有雪櫃,有可樂,茶,韓國飲品,仲有啤酒揀的!我試左珍奶,奶蓋紅茶,呢2杯野真心唔錯,我開頭諗住係食雞煲的地方叫台式飲品,都驚會有伏😂😂 但點知完全唔伏! 同出面買到Ge, 差唔多味!他們送的牛頸脊! d肉都靚仔,口感亦唔錯,可惜只送一碟,無得encore! 海鮮串燒,種類都唔少~ 開頭唔知1份真係得1粒🤣 所以第一round 叫左好少!帶子雖然唔算太粒,但夠鮮甜!而扇貝有滿滿的蒜茸,喜歡蒜茸的你一定超喜歡食!還有其他串燒它們都主要以孜然調味,對喜歡食孜然的我來說食得超滿足!雞煲上場,一開始我本來想直接叫小辣,但員工很貼心的跟我們說他們的微辣比出面的還要辣,叫我們可以先試微辣。結果我跟老公都覺得微辣已經夠辣🤣好彩有店員提醒我哋!雞肉吸哂汁ge 味,夠濃味,夠辣,個人覺得再加點麻就perfect 了!再來卜卜蜆, 勁多蜆!D蜆
作為雞煲迷的我常常會試不同的雞煲
上網見回到味來評價很高,我當然要來試試看!

它有2款$188 / $248,主要相差在有沒有海鮮。
我和老公都愛食海鮮,所以揀左貴果個!

呢間竟然有任飲台式飲品,而且選擇都唔少!
有我最愛的奶蓋 & 我老公最愛的珍奶🥰🥰

我試左珍奶,奶蓋紅茶,

海鮮串燒,種類都唔少~
開頭唔知1份真係得1粒🤣 所以第一round 叫左好少!

帶子雖然唔算太粒,但夠鮮甜!
而扇貝有滿滿的蒜茸,喜歡蒜茸的你一定超喜歡食!

還有其他串燒

它們都主要以孜然調味,對喜歡食孜然的我來說食得超滿足!

雞煲上場,一開始我本來想直接叫小辣,
結果我跟老公都覺得微辣已經夠辣🤣好彩有店員提醒我哋!

再來卜卜蜆, 勁多蜆!
D蜆完全無沙!而且好鮮甜!配埋個汁一流!好味😋

雞煲同卜卜蜆串燒都可以無限加,但我同老公都比較細食,食到呢度已經開始飽!

最後火鍋我揀左蕃茄湯底!

由於已經有點飽,最後火鍋我們都只是主打食菜!

佢出面仲有好多野食夾!

整體來講,我同老公都好滿意!
佢每樣野,串燒、雞煲、蜆、飲品、火鍋都好食好飲!
以$248 來講,一次過可以食到甘多種類的菜式,真心抵!
而且呢度Ge 員工的服務都好好!坐得又舒服!