2008-08-15
平時中午都會去下灣仔食下lunch 因為見客關係.!8月5日正好约左3個同事,又聽朋友話船街多左好多餐廳一心去下又可以正實下因為d friend 話好似未來食街咁.當日去到街頭不像d 老友講食街咁樣,但見到兩位女仔企係大厦門口介绍比中午正忙於找食lunch D OL小姐,眼見不到30秒就上左大厦之餐廳.於是我又走埋去問一下咁就上左1樓Deluxe wine 入到去感覺舒服,呢間餐廳雖然中午set lunch 選擇不多但我份人比較麻凡越多選擇越會三心兩意,所以9~10種set都ok費事念呀!我就叫左炭燒羊扒伴黑醋燒汁set 有白菌忌廉湯 ,麵包,咖啡同甜品$118價錢ok啦,(都可以接受)當l位waitress很有禮送上,羊扒後又話飯可以添加,(係晤係見我肥佬一名呢)眼前一睇景然有3件份量嘩低食喎不過心唸未食就話低有d 過份左,一口食落D肉後出乎意料之外有Juice正!最後杯咖啡又唔錯但本人不吃甜品於是比左我d同事食又順便問佢地d野食點因為始中都係我叫去架有心理壓力兩個同事叫左同一樣牛扒set $128一個話如果少番d 汁就更好,一個話好味,而B小姐就叫左辣魚意粉(忘記個名)佢話味道夠再
我就叫左炭燒羊扒伴黑醋燒汁set 有白菌忌廉湯 ,麵包,咖啡同甜品$118價錢ok啦,(都可以接受)當l位waitress很有禮送上,羊扒後又話飯可以添加,(係晤係見我肥佬一名呢)眼前一睇景然有3件份量嘩低食喎不過心唸未食就話低有d 過份左,一口食落D肉後出乎意料之外有Juice正!最後杯咖啡又唔錯但本人不吃甜品於是比左我d同事食又順便問佢地d野食點因為始中都係我叫去架有心理壓力兩個同事叫左同一樣牛扒set $128一個話如果少番d 汁就更好,一個話好味,而B小姐就叫左辣魚意粉(忘記個名)佢話味道夠再辣d仲可以我就話食辣見人見智啦!到埋單有個四眼哥哥比左幾張星期六,曰lunch buffter 單張我地睇都幾豐富有機會我都黎試下.