2022-09-03
慶祝生日,朋友推介這間生日打咭一流的餐廳,加上我又好鐘意去旅行,咁好彩見openrice仲有得訂位,就打算一試。訂位時有註明生日,朋友亦有打電話confirm話生日慶祝,見到你地餐廳有好靚的backdrop, 麻煩安排近牆個邊坐。Book了6:45,諗住早些到會安排好些坐位,再提早了5分鐘就到場,一入餐廳職員的態度都很好,跟著職員走上充滿神秘感的樓梯,內心有點興奮,點知一上到去,都未有機會清楚見到個LED牆身,就被安排坐在走廊處的高腳bar 枱,我地見餐廳都冇乜人,問可唔可以坐入d, 職員就禮貌地表示入面d枱是客人早兩星期前訂枱的, 佢跟住仲話我地收到你的要求,想靠牆坐嘛。。。。😑😑😑我明白香港土地問題,但可以當我地打電話來confirm時講明清晰d囉。。。坐位後面是職員收拾用完餐具的通道,而前方就是洗手間,吊住腳坐已經好唔自然,加上音樂喇叭就在頂頭,坐了不夠10分鐘打開泰國菜式menu, 如果係呢個價錢,2人埋單都要過$800的話,呢個環境就真係唔值得,所以最後決定離場,但生日心情就非常掃慶😤,非常失望😔 就算請我都唔會再去了