2018-09-28
朋友成日話呢間的 lunch buffet 好抵食, 中秋放半 day, 一於約埋大家踩下場.半自助午餐, $108+10% (做緊工聯會會員免加一), 有一個自選 main course, 出面 D 沙律/小食/甜品/飲品任拎, 真係好OK喎!!今餐 main course 3 選1 有 :~ 紅酒燴牛面脥 我揀左呢款, 牛面脥好林, 無咩紅酒味~ 龍蝦汁海鮮義大利麵 朋友點嘅, 我坐隔離都聞到個龍蝦汁味, 好好好濃~ 雜錦肉腸 睇落好少, 但朋友食吾晒, 話好 "漏"出面個自助 bar 真係不得了, 同平時酒店 buffet 比梗吾算多/豪, 但 $108, 我完全收貨.沙律 bar~ 有廿幾款菜揀, 有未 mix 嘅又有 mix 好嘅, 掂 熟食~咖哩魚蛋蘿蔔豬皮, 好好味, 蘿蔔超入味, 呢個季節都仲俾佢入到咁靚嘅蘿蔔, 真係得.~鼓油皇炒麵, 得! 有大排檔鑊氣, 食左2碟~蒸粉果都吾錯, 食左2粒~白酒煮青口, 洋蔥+白酒同青口真係好夾, 睇住廚師即場煮, 感覺超良好, 食左3碟, 起碼廿隻 ~ 炸魚柳一般~炒雜菜 (食肉獸吾食齋)~有湯 (呢樣漏左無試到
今餐 main course 3 選1 有 :
~ 紅酒燴牛面脥
我揀左呢款, 牛面脥好林, 無咩紅酒味
~ 龍蝦汁海鮮義大利麵
朋友點嘅, 我坐隔離都聞到個龍蝦汁味, 好好好濃
~ 雜錦肉腸
睇落好少, 但朋友食吾晒, 話好 "漏"
沙律 bar
熟食
~鼓油皇炒麵, 得! 有大排檔鑊氣, 食左2碟
~蒸粉果都吾錯, 食左2粒
~ 炸魚柳一般
~炒雜菜 (食肉獸吾食齋)
~有湯 (呢樣漏左無試到 ...)
佢D甜品都吾錯, 但實在太飽試吾晒, 只食左幾樣.
而一定要提嘅係佢個 "麵包布丁", 真係堅好食, 吾會一 pat pat, 淋埋雲尼拿汁, 好食到無朋友
佢個即磨咖啡又係要讚, 個豆好香, 夠濃又吾酸, 我起碼飲左4杯
呢餐好滿足, 又平又好食.
就係差在地點吾夠方便, 附近無街行, 如果吾係住附近, 未必會特登過嚟...