2021-10-04 71 瀏覽
KOKO Coffee Roasters (荃灣)💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•Dinner Set滋味炸物分享盤、意大利紅醬虎蝦帶子意粉、Espresso Martini、Hand Drip Coffee••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:首先不得不讚呢間餐廳嘅咖啡,係真係非常高質素,鐘意咖啡嘅人一定要嚟呢到試吓🥺🥺今次Hand Drip Coffee揀咗一隻好特別嘅Barzil Fazenda Guariroba,非常之有風味🥺🙏🏻飲落好香,有帶好明顯嘅lemongrass味,然後有sage同少少honey味,真係好特別!而且完全同一般咖啡嘅感覺好唔一樣,大家真係要去試一試!另外一款特色飲品Espresso Martini都好唔錯,第一次試呢個配搭,將espresso同dark rum、kahlua兩種酒混合,得意之餘又飲到咖啡味,同樣推介!食物方面揀咗滋味炸物分享盤,入面有雞中翼、雞柳
KOKO Coffee Roasters (荃灣)💛
♥️餐點:
•Dinner Set
♥️食評:
食物方面揀咗滋味炸物分享盤,入面有雞中翼、雞柳、芝士粒、薯絲餅同蕃薯條,即使我左影右影後,所有炸物都仲係熱辣辣脆卜卜!每款小食都有調味,點埋茄汁同芝士醬,雖然好邪惡但好正😭😭
最後一款主食意大利紅醬虎蝦帶子意粉都好特別,一食入口就感覺落咗好多新鮮蕃茄,但一啲都唔會太青,配蝦、帶子同蜆,意粉唔會太軟,唔錯。
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄
KOKO Coffee Roasters (荃灣)
荃灣白田壩街45號南豐紗廠六廠地下G09號舖

#cony去荃灣 #cony食cafe #cony食意粉 #cony飲咖啡 #荃灣 #KOKOCoffeeRoasters