2022-10-12
炎炎夏日之下已經好耐冇打過邊爐,今次就約埋朋友放工後一齊去。我地就揀左呢間幾多人推介嘅火爐燃,整體用餐體驗都唔錯。✨秘制麻辣鍋拼祖傳老火湯鍋($190)我地就揀左個雙拼湯底,入面都幾多料!麻辣果邊就加滿左鴨血同豆腐,湯底味道近台灣嘅麻辣湯多啲,比想像中清少少。老火湯就以雞肉、粟米、瘦肉等淆成,味道清甜。✨極品安格斯牛($198)打邊爐牛肉絕對係重點!火鍋爐嘅牛肉唔算平,$198份量其實都唔算好多,不過勝在新鮮同好味,食落牛味好重,而且口感幼嫩。✨椒鹽九肚魚($78)弓難除左火鍋外餐廳仲有唔少小食可以叫,我地就揀左椒鹽九肚魚。整道菜新鮮炸燒味道都唔錯,可惜嘅係入面冇拆骨,食得唔係太方便。✨肥美鮮鵝腸($50)鵝腸係我打邊爐必點❤️餐廳嘅鵝腸整得幾新鮮同乾淨, 淥8秒啱啱好熟,口感爽口。其他配料味道都好唔錯,整體黎講係一次幾好嘅用餐體驗。
✨秘制麻辣鍋拼祖傳老火湯鍋($190)
✨極品安格斯牛($198)
✨椒鹽九肚魚($78)
✨肥美鮮鵝腸($50)
其他配料味道都好唔錯,整體黎講係一次幾好嘅用餐體驗。