2023-05-25
之前食過九龍城分店後一直心心念念,估唔到旺角都開左間🤩🤩勁開心囉👏呢度裝修都係貫徹佢哋簡約設計,兼有大大個招牌貓頭鷹logo,非常吸睛👀今次同朋友食左好多野,主食點左兩款,佢哋仲可以套餐優惠價加購小食及甜品等🫣周打蜆湯個湯非常濃郁又creamy,而且賣相非常精緻👍香煎日本帶子扁意粉呢個扁意粉🍝都好驚喜,入口酸酸辣辣超級開胃,我呢啲本身唔係好食得辣嘅人,都覺得好正🤤蝦慕斯海鮮薄餅第一次食,口感及賣相都幾新鮮,而且材料豐富,咬落每一啖都勁滋味🤤柚子汁脆炸雞翼雞翼真係炸到好脆身,加埋甜甜嘅柚子汁,非常惹味雞軟骨份量唔少,而且粒粒都炸到金黃香脆👍吉列阿根廷紅蝦(兩隻)格列製法嘅紅蝦,口感鬆脆脆炸洋蔥圈及魷魚圈(各3件)炸到外脆內軟,又係香口野🫣不過都好好食忌廉曲奇芝士蛋糕第一次食曲奇芝士蛋糕🍰感覺好似無原味咁油膩,份量size 適中,作為餐後甜品唔錯👍棉花糖雪糕雲尼拿窩夫🧇巨大化棉花糖,賣相好療療🤩牛角窩夫香脆又夠拉絲,幾好食😋朱古力心太軟配雲呢拿雪糕呢個即時製作,相對等候時間較長,不過值得等待⌛️擺盤非常精緻,上層仲淋上一層朱古力醬😍入面朱古力非常流心,食落每啖都好滿足😋😋Strawberry
周打蜆湯
個湯非常濃郁又creamy,而且賣相非常精緻👍
香煎日本帶子扁意粉
蝦慕斯海鮮薄餅
柚子汁脆炸雞翼
雞翼真係炸到好脆身,加埋甜甜嘅柚子汁,非常惹味
雞軟骨
份量唔少,而且粒粒都炸到金黃香脆👍
吉列阿根廷紅蝦(兩隻)
格列製法嘅紅蝦,口感鬆脆
脆炸洋蔥圈及魷魚圈(各3件)
炸到外脆內軟,又係香口野🫣不過都好好食
忌廉曲奇芝士蛋糕
棉花糖雪糕雲尼拿窩夫🧇
巨大化棉花糖,賣相好療療🤩牛角窩夫香脆又夠拉絲,幾好食😋
朱古力心太軟配雲呢拿雪糕
Strawberry Violet
好靚,俾佢嘅顏色吸引🤣🤣不過都好好飲,主調係士多啤梨🍓加蝶豆花嘅乳酪飲品☺️甜甜又帶少少乳酸味🤏
Regular Coffe(熱)
朋友就跟餐點熱齋啡😌
📍 The Yell-Owl Cafe (旺角)
旺角通菜街29號地舖
#theyellowlcafe #mk #mkfood #foodie #餐廳 #Cafe #旺角美食 #女人街 #美食推薦 #女人街美食 #高質美食 #西式 #香港美食 #香港探店#yummy