2022-10-14 344 瀏覽
寶達食品超市最近推出左新嘅燒味系列,就係冰鮮嘅食神燒味。只要用微波爐或者焗爐將佢返熱就食得啦。燒腩仔外皮香脆,入口充滿油脂香味,仲唔會太過鹹添。五花腩叉燒用五花腩來做嘅叉燒我都係第一次食咋,肥瘦相間,真係好正啊。梅頭叉燒調味恰當,再加上梅頭入口柔軟又滑,依個叉燒比得上酒樓嘅質素有如。燒肋骨燒得好有焦香,再加上玫瑰露嘅香味都算突出,味道唔錯啊。今次呢個食神燒味系列真係好有特色,估唔到即食燒味都可以咁有質素。#燒肋骨 #梅頭叉燒 #燒腩仔 #五花腩叉燒#燒味關注組 #燒味 #燒味店 #寶達 #寶達食品超市 #寶達市場#hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol

燒腩仔
外皮香脆,入口充滿油脂香味,仲唔會太過鹹添。

五花腩叉燒
用五花腩來做嘅叉燒我都係第一次食咋,肥瘦相間,真係好正啊。

梅頭叉燒

燒肋骨
燒得好有焦香,再加上玫瑰露嘅香味都算突出,味道唔錯啊。

#燒肋骨 #梅頭叉燒 #燒腩仔 #五花腩叉燒