2020-04-14
荃灣呢間拉麵店真係幾正,雖然都好多人食,但係其實佢啲座位都係分得比較開,感覺非常安全。而且坐低嘅每一位客人都會送一個口罩,以及酒精搓手液,實在非常細心貼心。見到旁邊有啲限定Menu,但係我哋又唔係太肚餓,就叫一個試吓北海道芝士忌廉吉列炸蝦飯$82佢個份量好多啊!本身個芝士忌廉已經好香,但係又唔會太杰身!加上嗰個炸蝦其實個外皮好香脆,裏面都熱辣辣。入邊仲有啲雞肉粒,豐富又match~另外仲有沙律,味增湯及茶碗蒸,講真質素都唔錯!沙律好味清新酸酸地好開胃;味增湯鹹味適中,必需用筷子攪拌後飲用;茶碗蒸啲蛋夠滑而且味道偏甜適合女仔。招財貓$24白葡萄碳酸$24呢度有啲幾好飲嘅茶,但係我哋都想飲下日本野,招財貓金黃色嘅包裝好吸引,味道有啲似七喜雪碧之類嘅飲品, 白葡萄碳酸就似平時嘅乳酸飲品,個甜味都好適中~見到有其他人話佢哋嘅燒烤嘢食好正,下次再嚟試吓囉,因為見到價錢其實都唔貴|

北海道芝士忌廉吉列炸蝦飯$82
佢個份量好多啊!本身個芝士忌廉已經好香

招財貓$24
白葡萄碳酸$24

呢度有啲幾好飲嘅茶,

但係我哋都想飲下日本野,

招財貓