2025-01-27 0 瀏覽
假日同朋友去旺角食lunch~ 超特別嘅一間咖啡店有個窮字喺門口,原來叫做Grind Size 副名窮撚買咖啡~ 好特別既名呀~上到2樓仲見到《見字飲啡》真係好親切我地叫左2個小食2個主食~ 小食係南瓜蝦汁濃湯意大利雲吞同埋蟹肉明太籽西班牙蛋餅~ 南瓜蝦汁濃湯意大利雲吞既南瓜蝦汁原來係自家製嘅南瓜汁嚟㗎再加埋新鮮嘅帶子同蝦配埋麵包一齊食真係一流~不得不提個麵包係烘咗所以好香超好食!意大利雲吞配埋南瓜汁一齊食真係一個健康嘅選擇~~ 蟹肉明太籽西班牙蛋餅都超好食~ 但餅入邊有好多口感層次豐富嘅蟹肉同洋蔥喺入邊配埋蟹籽同明太子醬真係一流!大推薦慢煮安格斯封門柳•麻辣奶油醬~第一次食麻辣奶油有呢個咁特別嘅醬~ 原來呢個醬都係店舖自己整㗎!配埋安格斯封門柳令到牛肉嘅層次更加突出~~ 芝士肉醬貓耳朵粉真係超級好食,本身就好鍾意食貓耳朵嘅煙靭再配埋肉醬真係一流,原來呢個肉醬都係店舖自己整~發現店舖真係有好多好有心思既位置~奶蓋蔗汁烏龍茶真係第一次飲呢一個組合~蔗汁同烏龍茶意外地夾,加埋奶蓋口感親自豐富~香蕉朱古力奶昔係用完條香蕉打成嘅朱古力奶昔非常之足料~甜品我哋試咗《你問下就會知有咩賣!!!》系列

我地叫左2個小食2個主食~

大推薦慢煮安格斯封門柳•麻辣奶油醬~
第一次食麻辣奶油有呢個咁特別嘅醬~

發現店舖真係有好多好有心思既位置~

香蕉朱古力奶昔係用完條香蕉打成嘅朱古力奶昔非常之足料~

甜品我哋試咗《你問下就會知有咩賣!!!》系列~甜品係72%特濃朱古力巴斯克~~同埋焦糖芝士蛋糕都好好食~焦糖芝士蛋糕個脆餅底超級香口再加埋喺外國飲咖啡必食嘅脆脆曲奇餅真係一流~