2024-02-20 86 瀏覽
最近發現銅鑼灣多咗一間精緻西餐廳,位置都係喺L square入面,非常方便,所以今日喺銅鑼灣收工就決定上嚟試吓。一上到去,已經俾個裝修吸引住,係好有少女風嘅拱形槍,加埋開放式廚房嘅設計,成個感覺都好舒服。食物方面覺得所有嘢都幾新鮮,同埋感覺到廚師真係有諗過先放上餐牌嘅,有heart!首先第一樣我見到好想叫嘅就係蒜泥黑肉,以前中餐廳食蒜泥白肉就多,呢度就係用咗pastrami,所以先係合用,作為一個小前菜,真係幾特別。我不嬲都係青芥醬迷,所以見到爆谷蝦焦糖花生青芥醬就即刻叫。呢度個爆谷蝦做得好好,有一層好薄又脆嘅炸皮,加埋甜甜地嘅walnut,口感好豐富。龍蝦芝士通粉唔好睇佢細細碗,其實好足料,好難得地啲通粉仲有好q彈口感!小羊架配羊肚菌同南乳呢個組合都好特別,第一次食西餐用南乳醬料,感覺就好似食緊一個羊腩煲咁樣,唔好睇佢個羊架好似好生,但係其實識落一啲腥味都冇,更加好嫩滑!本來其實應該都夠飽㗎啦,但係見到佢個margherita pizza 好似好吸引,尤其pizza底,所以都叫埋!兩種cheese加埋本來已經無敵,但係個餅底先至係終極贏家,口感超好,呢個真係必點!