2022-01-01 26 瀏覽
啱啱聖誕節我就去咗位於銅鑼灣嘅Bacchus🤩環境好靚好有情調🌟就算平時慶祝生日或者節日紀念慶祝都好適合😚聖誕大餐有8款主菜可以揀☺️當中牛、羊、豬、雞、鴨都可以揀,好多選擇🤩另外會有前菜、湯同甜品添😍叫咗兩杯酒分別係The White Garden同Sparking white wine🥂The White Garden係Ginger Ale配茶底,飲落陣陣薑味同香茅味,幾特別👏🏻而且夾咗個花花💐影相一流📸而Sparking white wine甜甜地容易入口👍🏻⭐️Bacchus Mystery Abalone前菜揀咗鮑魚😍夠晒開心😝賣相好靚,有花花響上面🌼鮑魚好大隻👏🏻好有咬口同彈牙😝另外有一個好似蠔油嘅醬汁響側邊,點埋一齊食就更juicy😚🍄Truffle Mushroom Soup可以揀海鮮湯或者蘑菇湯,我就揀咗松露蘑菇湯🥣蘑菇味好濃,再散發出陣陣松露味,好好飲👍🏻上面仲有麵包粒🍞🥩Grilled USDA Prime Flat IronFlat Iron係牛嘅肩膀,牛肉肉質鮮嫩,肉汁濃郁,經過燒烤後外面脆脆地更香口,有入口即溶嘅感覺☺️側邊亦有蔬菜同小蘑菇做伴菜🥦🥕🍝Beef R

⭐️Bacchus Mystery Abalone

🍄Truffle Mushroom Soup

🥩Grilled USDA Prime Flat Iron

🍝Beef Ragout Fettuccine
意大利肉醬闊條麵,有好多肉醬🤩而且有濃濃嘅蕃茄味🍅闊條麵夠彈牙😛

🍨Christmas Surprise
呢個Christmas Surprise其實係紅酒燴梨🍷🍐將成個焦糖啤梨切片,再經紅酒燴,所以食嘅時候會有陣陣紅酒味🍷側邊有雲呢拿雪糕,連埋燴梨一齊食好入味🤩另一款甜品就叫咗Bacchus Vintage Cheesecake🧀芝士非常軟滑🥰