2023-09-19
✒懶人先睇總結.❀食物:味道唔錯,連比較少見嘅墨西哥菜式都有。另外必試Cocktails!!!❀服務:老闆好熱情推薦菜式,仲會follow up菜式o唔ok,feel到真係緊張自己出品🫶❀環境:有indoor同outdoor位置,位置闊落❀價錢:2人埋單 $1,016 (點了酒同超多嘢食).✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒有興趣再詳細睇.邊個話旺角樓上餐廳一定伏,今日推介的餐廳酒吧不論食物&酒都非常ok!事關朋友測酒精好準,酒精濃度稍微高少少就會面紅😹 平時去好多酒吧/餐廳酒吧嘅Cocktails都紅唔到,呢到半杯就開始有感覺了🥹 係真材實料又好飲嘅 Cocktails🍸.🎈秘製燒墨魚 ($108) 🌟必吃推介🌟我超中意呢個燒墨魚!孜然味道好重好惹味,有少少微辣但忍唔住係咁食😛~墨魚即使燒完仲係好Juicy彈牙,大大隻份量誠意十足。.🎈墨魚肉醬寬條麵 ($188)老闆特別介紹寬條麵係手工做,所以食落會比較 al dente。我食過更 al dente的意粉,但這裡的也不差幾彈牙~ 我覺得比較特別嘅係外面大多會用豬肉做肉醬意粉,但呢到用墨魚口感會更有嚼口🤔.🎈墨西
✒懶人先睇總結
❀環境:有indoor同outdoor位置,位置闊落
❀價錢:2人埋單 $1,016 (點了酒同超多嘢食)
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒有興趣再詳細睇
🎈秘製燒墨魚 ($108) 🌟必吃推介🌟
🎈墨魚肉醬寬條麵 ($188)
🎈墨西哥烤肉 - 雞肉 ($238)
墨西哥菜比較常見的有 Tacos / Nachos / Quesadillas,呢到就連比較少見的 Fajitas / Con Carne都有!我未試過 Fajitas所以特意點來試試😋
店內有提供三款 Fajitas,當中包括素食者啱食嘅蔬菜($178)、雞肉($238)及牛肉($208)。上菜時烤肉會放在鐵板上,配搭炒洋蔥三色椒。我哋點的雞肉非常香口,鐵板更令雞肉表面烤到微微帶點焦香感,就咁食都好食👍。
不過正統的食法係將烤肉放入 Tortilla 玉米餅中,再加入Guacamole / Tomatoes Salsa / Sour Cream🌮!味道可按照返食客嘅喜好,我作為重口味人士係每樣都加一大pat~ 而玉米餅就微溫,有點似蒸嘅Tacos皮。
🎈蟹肉他他 ($148)
除咗有豐富嘅手拆蟹肉,他他仲混合了牛油果及蕃茄粒,面頭有一點點希靈魚魚籽醬增添風味。
🎈自家製法式鳥結糖冰糕 ($98)
甜品環節依然係驚喜連連~ 老闆介紹冰糕採用了減甜配方,裏面有超多杏脯及提子乾,再配搭烤過的杏仁碎,味道幾有層次感。
🎈Cocktail - Nama Sabi ($128)
呢一杯 Cocktail 榮升我近期最愛,易入口得嚟有層次感!材料以柚子、檸檬及蜜糖為主,加上了一點Wasabi。可想而知味道係比較清新微甜,wasabi更會為你帶來一點辛辣感,但又唔會嗆👍
🎈Cocktail - Green Island ($138)
香印提子為主題的cocktail(真係有兩粒提子的😹),味道比較清爽少少,酒精味道濃啲。
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒其他小資訊