2023-08-20
又係Weekend食好野系列😆嚟到銅鑼灣呢間串揚專門店,樣樣都超想食🤩最後叫左必食推介嘅鍋同小食,仲叫左d串揚,勁滿足!✨蕃茄豬骨濃湯牛腸鍋 - 必食推介之一,我第一次食牛腸,口感煙煙韌韌,油脂滿滿,精華索晒落蔬菜入面,香味十足,如果3-4人share會冇咁罪疚感😂✨炸春菜船配味噌醬 - 賣相好特別,用左一架茄子船載住炸粟米芯、炸白鰻魚、炸車厘茄、炸茄子肉,超豐富!d蔬菜都新鮮,炸完都仲係好juicy😸✨鐵板奄列芝士小丸子 - 呢個配搭幾得意,食到好香蛋味同芝士味,小丸子熱辣辣脆卜卜😋✨明太子芝士玉子燒 - 係拉芝啊🧀而且裡面滿滿明太子,勁惹味🤤✨鹽燒牛舌 - 食落好爽口,第一次試沾麻油食,估唔到又幾香🤤🍢串揚:✨火腿 - 火腿連芝士一齊炸,芝味十足😻✨日本雞蛋豬肉卷 - 半熟蛋好吸睛,豬肉夠薄好易入口👍✨雞柳伴紫蘇 - 食到淡香紫蘇味,令雞柳冇咁單調✨特選牛 - 幾有咬口但又唔會韌,牛味幾出🐂成個環境都好有日本氣氛,電視仲係播緊日本d live tv,有一刻感覺自己去左日本😎
🍢串揚:
✨火腿 - 火腿連芝士一齊炸,芝味十足😻
✨日本雞蛋豬肉卷 - 半熟蛋好吸睛,豬肉夠薄好易入口👍
✨雞柳伴紫蘇 - 食到淡香紫蘇味,令雞柳冇咁單調
✨特選牛 - 幾有咬口但又唔會韌,牛味幾出🐂