2021-11-28
之前姐姐食完已經同我推介過哩間日式燒肉店,今次終於到我黎試下。雖然餐廳個名叫立燒店,但其實係有位坐架😆每個二人位都放有一部燒爐同獨立既抽風設備,店舖俾人既感覺真係好似係日本食燒肉咁。餐牌上面有單點既選擇,亦可以叫套餐,今次我地就叫左個二人餐,一上枱已經望到啲肉質好靚,而且每款肉上面都有牌仔,等你可以辨識到邊款打邊款。✨豐 和牛二人盛 推廣價$388(原價$468)前菜:黃金魷魚肉眼A4 2pcs西冷A4 2pcs牛舌 2pcs肉眼 A5 2pcs西冷 A5 2pcs三角肋肉 2pcs牛肚 4pcs特選蔬菜兩碗飯味道評價👇🏻👇🏻👇🏻黃金魷魚彈牙開胃;肉眼A4完全無筋,入口即刻融化,唔係好洗咬;西冷A4牛味超濃郁,充滿油脂;牛舌爽身好咬;肉眼A5同西冷A5同樣入口即溶,牛味濃郁,超好味💕三角肋肉比較厚身,亦係油脂豐溢,係口腔大爆發個種,而且肉質軟腍,非常好食;牛肚燒完外皮焦脆,內裏軟腍;特選蔬菜有翠玉瓜、菠蘿同蘑菇;重點係飯上面有超好味既飯素,配埋肉一齊食真係可以完全清晒!!!整體黎講,係餐廳入面食野真係幾有日本feel,而且啲牛肉質素好高,可以講每一件都好食,食完非常滿足,係我自己都一定
✨豐 和牛二人盛 推廣價$388(原價$468)
前菜:黃金魷魚
牛肚 4pcs
特選蔬菜
兩碗飯
味道評價👇🏻👇🏻👇🏻
整體黎講,係餐廳入面食野真係幾有日本feel,而且啲牛肉質素好高,可以講每一件都好食,食完非常滿足,係我自己都一定會再訪既日式燒肉店。