2021-04-29
🥚Scotch Egg & Soldiers🤤 (8.5/10)傳統英倫風炸蛋😎😎!外皮炸到香脆;中間包住香腸🐖,食落好有Sausage roll嘅感覺😛;最入面係流心鴨蛋,點一點脆卜卜嘅sourdough食,一次過食哂香濃嘅鴨蛋味🤎🤎。完全係心思同工夫之作🤞🏻。🦞Lobster Pie (8/10)龍蝦湯迷最愛😻,將濃郁龍蝦湯煮至杰身,可以好似醬咁配烘麵包粒食🍞🍞。✨Beef Wellington🥩 (9/10)酥皮、蘑菇、Parma ham同牛肉再配埋佢地嘅醬汁,哩個組合真係絕配🥰🥰,係我地最愛嘅菜式❗️每一啖都食到香濃嘅牛味同埋酥皮嘅香脆,如果菇再多啲同濃啲會再開心啲🤪🤪最驚喜係邊邊位個兩塊酥皮😳,焦脆嘅酥皮帶點肉的咸香味,真係好正😈薯蓉好滑好creamy ,牛油同忌廉味好balance👍🏼👍🏼🥧Granny Smith Apple Pie & Nutmeg Custard 🍎 (8/10)酥脆嘅外皮包住蘋果餡🍎,淋上香草醬就係哩道Apple pie😛。肉桂同蘋果係好朋友🥸~哩道Apple pie都唔例外🖖🏻一切開有好多蘋果粒同超重肉桂味。剛開始食有點唔太習慣咁重肉桂嘅味,但食下食
傳統英倫風炸蛋😎😎!
🦞Lobster Pie (8/10)
✨Beef Wellington🥩 (9/10)
剛開始食有點唔太習慣咁重肉桂嘅味,但食下食又慢慢上癮直至食哂為止🤣🤣。
🥃Earl’s Old Fashioned
🍹Apple & elderflower homemade lemonade
兩杯飲品,其中一杯係酒精飲品,係由得獎調酒師調配,雖然我地唔係好識品酒,但聞落有香橙味,入口味道先甜後苦,好有層次;Lemonade酸酸甜甜帶蘋果甜香,口感味道比較平和易入口👅。