2024-04-15 58 瀏覽
呢間餐廳果然人氣高企,八點後才去食都仍然爆滿要等位。裝潢是韓國大排檔風格,不過超多霓虹燈牌,反而感覺好科幻。以QR code下單非常方便,不過我最想食的鐵板燒鰻魚已經售罄,食唔到彈牙厚肉的鰻魚,唯有點份同樣出名的鐵板燒濟洲黑毛豬及其他菜式吧。鐵板燒濟洲黑毛豬配生菜拼盤 $188小火爐傳熱都幾快,豬肉燒幾下就好快熟,黑毛豬肉質軟嫩,肥瘦均勻,煎完以後香氣足且多汁,夾埋生菜食一流!新沙洞炸雞半份-柚子味 $95炸雞外皮炸得酥脆,雞肉都鮮嫩,不過主要味道來自於外層的柚子醬汁,甜甜的,清新開胃唔油膩。泡菜煎餅 $105煎餅入口都算酥脆,粉不會太厚,油膩感亦不重,但如果泡菜味道再香濃一點就更好食。韓式牛肉炒粉絲 $108)牛肉份量都唔少,但炒的方式令肉質顯得較乾身,最好味的是粉絲,好入味又口感煙韌。脆炸年糕配韓式辣醬 $68雖說是韓式辣醬但不會太辣,炸過的年糕外層脆裡面軟,煙煙韌韌的。草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)$95賣相有趣,每杯有半粒草莓加蜂巢,倒進草莓牛奶後,一定要再攪拌等蜂蜜融合牛奶中,越飲越香甜。當晚見到有兩檯客人慶生切蛋糕,呢間餐廳又確係聚會之選,氣氛一流。
鐵板燒濟洲黑毛豬配生菜拼盤 $188
新沙洞炸雞半份-柚子味 $95
泡菜煎餅 $105
韓式牛肉炒粉絲 $108)
脆炸年糕配韓式辣醬 $68
草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)$95
2024-04-10
30 分鐘 (堂食)