2019-04-02
我同朋友夜晚9點幾黎到呢間泰國餐廳食dinner,間餐廳超大同新淨,裝飾又靚,燈光昏暗,好有feel!一入門口就見到有好大架車,岩晒影相打卡,我未見過D餐廳有架車係度!同埋都有幾個位係間左比一group人坐,如果想同幾個朋友有私人空間地食野,可以book位時要求坐呢D位,其他位置都好闊落,服務態度都好好。咁夜就唔嗌太多野食喇,所以嗌左個軟殼蟹卷,炒通菜,同埋芒果糯米飯食。我鍾意D軟殼蟹冇一層好乾又厚既炸皮,呢個軟殼蟹既皮脆扑扑,最得意既係有一條條麵係入面,點埋個醋黎食真係好開胃。個通菜令我好驚喜,係好入味,雖然蝦醬味唔係十分濃,但有好香蒜蓉同埋少少辣,D菜亦都好嫩好新鮮,食到唔停口呀!食完上面兩樣野後,waitress好醒目地收埋我地既碟,上個芒果糯米飯,上既時候D糯米飯係有煙架!D芒果好甜又多汁,椰汁又夠多,呢個芒果糯米飯比出面果D好食,我好滿意呀!咁樣食法我同朋友兩個人都夠飽喇,我高度推介呢個餐廳。
咁樣食法我同朋友兩個人都夠飽喇,我高度推介呢個餐廳。